Nyhetsartikkel

16 januar 2018

10.000 uten strøm på Sørlandet

Uværet på Sørlandet gjør at 10.000 husstander er uten strøm. Det fleste i indre strøk i Vest-Agder, noen kilometer inn fra kysten.

– Det er tung snø og rundt null grader som gjør at mange trær faller over linjer som ryker, sier beredskapsleder Jon Eilif Trohjell i Agder Energi Nett til NRK Sørlandet.

Det har kommet store mengder nedbør i Aust- og Vest-Agder. Langs kysten har det meste falt ned som regn, men noen kilometer innover i landet laver snøen fremdeles ned mandag kveld.t. Bilde fra E39 i Vest-Agder i ettermiddag.

Mannskaper fra Agder Energi Nett er ute og driver med feilretting hele kvelden. Det er hovedsaklig abonnenter i Vennesla og vestover som er uten strøm mandag kveld. Ved 21-tiden er nesten 10.000 uten strøm.

De første strømbruddene kom ved 15–16-tiden. Siden har noen fått strømmen tilbake, mens andre har mistet den.

– Tallet går litt opp og ned ettersom vi får lagt om strømmen der det er mulig, men noen reparasjoner må vente til i morgen. Enkelte steder kan det ta tid å komme fram. Feilretting i uvær og mørke kan utsette mannskapene for fare, så flere kunder må smøre seg med tålmodighet, sier Trohjell til NRK Sørlandet.

– Været er fortsatt dårlig, og det skal fortsette å snø utover natta, så vi forventer heller ikke at problemene vil ta slutt med det første, legger han til.

  • Sjekk hvor det er strømstans her

– Hold avstand
– Det er viktig å holde god avstand dersom en oppdager strømlinjer som har falt på bakken, lavthengende linjer og trær som har falt ned på linjene – berøring kan medføre livsfare, presiserer beredskapssjefen, og legger til at de setter pris på beskjed dersom folk oppdager ødelagte linjer.

Han kan ikke love at alle får strøm til å koke kaffe tirsdag morgen.

– Det er vanskelig å si når alle har strømmen tilbake, vi må se an situasjonen i morgen tidlig. Men målet vårt er at flest mulig skal få strømmen tilbake så raskt som mulig, avslutter Trohjell.

Kommentarer

kommentarer