Nyhetsartikkel

07 januar 2018

Varsler ekstremværet Cora

Ekstremvarselet fra Meteorologisk institutt for ekstremværet Cora for Trøndelag, Møre og Romsdal og Helgeland søndag.

Ekstremværet rykker inn over Midt-Norge med svært kraftig vind i Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland søndag. På kysten kan det bli kortvarig orkan. «Cora» merkes flere steder nå.

Uværet som treffer Midt-Norge og Helgeland søndag er oppgradert til ekstremvær. De voldsomme vindkastene kan komme opp i over 160 km/t.

Like etter klokka 22.00 lørdag kveld kom Meteorologisk institutt med en oppdatering.  Varselet er uendret fra det forrige som kom i 17-tida og som også inkluderte Helgeland som ett av områdene som vil få ekstremværet på besøk.

Trønderenergi varsler om styrket beredskap søndag, i forbindelse med uværet i Trøndelag.

– Nettselskapet er i beredskap, og har kalt inn ekstra mannskap som er klare til å rykke ut og rette feil i strømnettet, opplyser Trønderenergi.

De går samtidig ut med råd til befolkninga:

– Har du alternative oppvarmingskilder til strøm, kan det være lurt å sjekke at disse er klare til bruk. Vi anbefaler også at du finner fram lommelykt,og lader opp mobilen før ekstremværet Cora treffer oss.

De har også laget tre prognosekart som viser Coras bevegelser til tre forskjellige tidspunkt.

Kartene viser også hvor sterk vind man kan forvente i de aktuelle områdene.

Vi følger Coras ferd i et livestudio hvor du kan stille spørsmål og bidra i dekningen.

Prognose for søndag klokka 09. (Foto: meteorologisk institutt)

Prognose for søndag klokka 09. Foto: meteorologisk institutt

Prognose for søndag klokka 11. (Foto: meteorologisk institutt)

Prognose for søndag klokka 11. Foto: meteorologisk institutt

Prognose for søndag klokka 14. (Foto: meteorologisk institutt)

Prognose for søndag klokka 14. Foto: meteorologisk institutt

Trøndelag
Søndag morgen økning til sørvest sterk storm utsatte steder, søndag formiddag dreining til vest til nordvest sterk storm, på kysten kanskje kortvarig orkan. Utover ettermiddagen minkende. Det er ventet vindkast mellom 35-45 m/s inn over land.

Møre og Romsdal
Tidlig søndag morgen økning til sørvest sterk storm utsatte steder, søndag formiddag dreining til vestlig full og til dels sterk storm, sint om formiddagen dreiende nordvest og minkende. Det er ventet vindkast mellom 35-45 m/s inn over land. Vinden kombinert med nedbør som snø vil gi lokalt vanskelige kjøreforhold.

Helgeland
Søndag formiddag økning til nordvest sterk storm utsatte steder. Sent søndag ettermiddag minkende. Det er ventet vindkast mellom 35 og 45 m/s. Områdene sør for Sandnessjøen er mest utsatt.

Kilde: Adresseavisen.no

Kommentarer

kommentarer