Nyhetsartikkel

16 november 2017

Gode rammevilkår skaper digital dansk framtid

Ministeren ønsker et bredt teleforlig, og branchen har behov for kendte rammer, hvis den danske digitale infrastruktur skal være en af verdens bedste.

Det kom tirsdag frem på konference om vores digitale fremtid, som Dansk Energi havde arrangeret.

Det kræver en digital infrastruktur i verdensklasse hvis borgere, virksomheder og offentlige institutioner i Danmark fuldt ud skal kunne nyde gavn af gevinsterne ved det datadrevne og digitaliserede samfund. For at sikre Danmark er med i den absolutte top, når det gælder digital infrastruktur, er det vigtigt med kendte rammer for branchen og politisk opbakning. Sådan lød det, da Dansk Energi tirsdag var vært for en konference om den digitale fremtid.

Vicedirektør i Dansk Energi, Anders Stouge, fortæller:

Investeringer i den digitale infrastruktur er med til at skabe vækst og arbejdspladser. For at sikre Danmark en fremtidig styrkeposition i den digitale økonomi er der brug for, at vi går sammen om at fremme investeringer i og udbredelse af den digitale infrastruktur i hele Danmark. Det er derfor vigtigt at skabe de rette rammer for investeringer, og det håber vi, politikerne vil sikre med det kommende teleforlig.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forsikrede branchen om, at digital infrastruktur og vækst er højt på regeringens dagsorden, da han åbnede dagens konferencen.  

Det er helt essentielt for væksten i vores samfund, at der er en god digital infrastruktur. Forudsætningen er stabilitet og vilkår, som branchen kan regne med, og derfor ønsker regeringen et bredt forlig. Regeringen lægger vægt på, at forliget er så teknologineutralt og markedsorienteret som overhovedet muligt. Vi skal have dækning i verdensklasse, og der skal være styr på den digitale infrastruktur, hvis vi skal være med på væksttoget, sagde Brian Mikkelsen til de godt 100 deltagere på konferencen.

Hos det forbrugerejede energiselskab Eniig, der udruller fibernet, er direktøren klar i sine anbefalinger til, hvordan man sammen kan sikre den digitale infrastruktur:

– Vi skal udnytte det fælles ønske om den digitale infrastruktur gennem klare juridiske rammer for kommunerne. I stedet for bredbåndspuljen skal vi ændre rammerne, så vi sikrer udrulning af bredbånd i yderområderne og få kommunerne langt mere på banen, som efterspørger af bedre dækning. Og sidst men ikke mindst, så skal vi have skruet op for ambitionerne, når det gælder de politiske målsætninger, så Danmark er godt på vej mod gigabit-samfundet i 2025, siger Søren Lindgaard, direktør for fiber i Eniig.  

Udspillet til et kommende teleforlig ventes præsenteret af regeringen en gang i det nye år.

5 ønsker til teleforlig

Kommentarer

kommentarer