Nyhetsartikkel

15 november 2017

Erhvervspakke god start for at sætte grøn strøm til varmen

 

Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre har landet en aftale, der kan give plus for væksten, for det grønne og for danskernes energiregning.

Både væksten og det grønne får et fint skub med en sænkelse af afgiften på el til varme med den aftale, regeringen netop har indgået med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om erhvervspakken.

– Regeringen har lavet en aftale med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, der kan gøre danskernes varme grønnere, og give plus for dansk vækst, siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi og fortsætter:

– Det er en god start, men med aftalen mangler vi sikkerhed for finansiering på den lange bane. Og det er store investeringer, der skal leve lang tid både i husholdninger og hos fjernvarmeselskaber, derfor er det nødvendigt med en varig nedsættelse for at kunne sende oliefyr og gas på pension og erstatte med varmepumper.

Med erhvervspakken tegner det til en nedsættelse af afgiften på el til varme med 25 øre pr. kwh. fra 2020  – og parterne vil gerne sænke afgiften varigt, og vil gøre det som led i forhandlingerne om en ny energiaftale.

– Vores håb er, at der vil være bred opbakning til dette, og at der vil være en generel appetit på at spise af elafgiften, fordi vi har Europas højeste skattetryk på el generelt set. At lempe danskernes skat på el vil være en skattelettelse, der gavner alle danskere og væksten, siger Lars Aagaard.

At skære den rekordhøje elafgift med eksempelvis 70 procent vil give en gennemsnitlig familie 3.300 kr. i hånden om året.

Kommentarer

kommentarer