Nyhetsartikkel

09 november 2017

Bilers CO2-forurening skal sænkes med 30 procent

Grænsen for nye bilers CO2-udledning bør sænkes med 30 procent i 2030 ifølge nyt forslag fra EU-Kommissionen.

Fra 2030 bør biler, der bliver solgt inden for EU’s grænser, udstøde betydeligt færre klimagasser end i dag.

Det fremgår af et nyt forslag fra EU-Kommissionen, der bliver fremlagt på et pressemøde onsdag i Bruxelles.

For nye biler og varevogne skal CO2-udledningen være 30 procent lavere end det mål, man har sat for 2021, lyder forslaget. Kommissionen håber på at påvirke europæiske bilproducenter til at fokusere mere på salg af elbiler i fremtiden.

«Det er et ambitiøst mål. EU bliver nødt at stoppe op og satse mere innovativt på området. Bilen blev opfundet her i Europa, og den bør også blive genopfundet her,» påpeger Maroš Šefčovič, der er næstformand i kommissionen med klimaunionen under sig, skriver Ritzau.

Målet for 2021 er, at alle biler kun forurener med 95 gram CO2 for hver kørte kilometer.  Det vil begrænse personbilers gennemsnitlige CO2-udledning til omkring 67 gram per kørte kilometer i 2030 ifølge kommissionens forslag. I 2016 udledte nye biler i EU i gennemsnittet 118 gram CO2 per kilometer. Det er et stykke over målsætningen i 2015 på 130 gram per kilometer. Forslaget skal nu drøftes og forhandles blandt Europa-Parlamentet og medlemslandene, der skal udforme det endelige resultat.

Kommentarer

kommentarer