Nyhetsartikkel

06 november 2017

Elbiler på kullkraft trumfer dieselbiler

Elbiler bidrar med 50 prosent mindre CO2 enn fossilbiler.

Selv i Polen – der brorparten av strømmen kommer fra kullkraftverk – er det mer gunstig for klimaet å kjøre en elbil enn en dieselbil. Det kommer frem i en livssyklusstudie fra belgiske Vrije Universiteit Brussel (VUB). I gjennomsnitt slipper elbiler ut 50 prosent mindre CO2 enn dieselbiler, inkludert utslipp knyttet til produksjonen.

Studien avliver mytene om at elbiler er like klimafiendtlige som dieselbiler også når en regner med energien som går med til produksjonen og at strømmen den kjører på kan komme fra kullkraftverk. Yoann Le Petit – talsperson for tenketanken T&E som har bestilt studien – sier til avisen The Guardian at drivstoffindustrien står bak en rekke falske nyheter om elbiler vs dieselbiler.

Denne nye studien slår utvetydig fast at elbil uavhengig av hvordan elektrisiteten er fremstilt er betraktelig mer klimavennlig enn sine fossile brødre. Etter hvert som elforsyningen mer og mer blir basert på fornybare kilder, vil elbilens CO2-fortrinn naturlig nok øke ytterligere.

Kommentarer

kommentarer