– Innkjøpet av den elektriske renovasjonsbilen er et ledd i vår langsiktige satsning på fossilfri transport og produksjon, sier Bjørn Hoel, administrerende direktør i Ragn-Sells AS i en melding.
Selskapet har også kjøpt inn fem nyutviklede elektriske gravemaskiner med batterikapasitet.

Det er flere årsaker til at selskapet satser fossilfritt:

– For det første har vi selvfølgelig satt oss som mål å redusere utslippene våre. For det andre tror vi ikke politikerne vil tillate at vi betjener bysentrum med fossildrevne kjøretøy fremover. Da må vi være med teste ut ny teknologi og drive utviklingen fremover slik at vi kan tilby det både kundene våre og samfunnet rundt oss forventer, sier Hoel i meldingen.

Selskapet tror også de vil få arbeidsmiljømessige og økonomiske fordeler, spesielt ved bruk av elektriske maskiner som kverner og sorteringsmaskiner.

– De støyer mindre, vibrerer mindre, har mindre avgasser og krever mindre vedlikehold. Vi kommer derfor til å investere primært i elektriske maskiner fremover, sier Hoel.

Bilen er levert av det nederlandske selskapet eMoss og er bygget på et chassis fra MAN. Den har en toppfart på 85 km/t, en rekkevidde på ca. 200 km og lades opp på 4,5 timer.

Kilde: Sysla Grønn