Nyhetsartikkel

24 oktober 2017

Venter store nedbørsmengder på Sørlandet

NVEs varsel om flom- og jordskredfare opprettholdes i Agder-fylkene, Telemark og Vestfold. Det er ventet store nedbørsmengder tirsdag ettermiddag.

Mens vannivået var på vei tilbake etter helgens flom, oppjusterte NVE mandag flomvarselet i Aust-Agder og Telemark til oransje nivå. Varselet i Vest-Agder og Vestfold er fremdeles på det laveste nivået.

– Oransje er det nest høyeste varslingsnivået, og innebærer at det kan ventes omfattende oversvømmelser, erosjonsskader og flomskader på utsatte steder, skriver NVE på sine sider.

Opp mot 70 millimeter regn er tirsdag varslet for ytre strøk i Telemark, opp til 60 millimeter for deler av Agder, og 30 til 45 millimeter i Vestfold.

Utsatte elver
Selv om de største nedbørsmengdene ventes i Telemark, er vassdrag i Aust-Agder med fortsatt stor vannføring i etter helgas regnvær, spesielt utsatt, skriver NVE.

Ifølge statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl blir nedbøren mest intens utover tirsdag ettermiddag og kveld.

– Det er områdene lengst øst i Aust-Agder som vil få mest nedbør, sier meteorologen til NRK Sørlandet.

Stengte veierRegnværet i helgen sørget for flere stengte veier på Sørlandet. Blant annet var E18 stengt flere steder, men trafikken går nå som normalt.

Politiet har hatt patruljebiler langs E18 natt til tirsdag, og er spente på utviklingen gjennom dagen.

– Det har jo ikke vært så mye regn i natt, men vi er forberedt på at det kan endre seg i ettermiddag, sier operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Ifølge Fædrelandsvennen er følgende veier i Aust-Agder nå stengt: Fylkesvei 123 Sagene/Malsund, Fylkesvei 302 Øvre Dåsvatn, Fylkesvei 156 Stien Bru, Fylkesvei 123 Voieveien.

Kommentarer

kommentarer