Nyhetsartikkel

19 oktober 2017

Energiselskaber udruller bredbånd i Nordjylland uden om bredbåndspulje

I Nordjylland jubler man over udsigten til hurtigere bredbånd. Flere steder på landet bliver kablerne lagt i jorden uden støtte fra Bredbåndspuljen.

Energiselskaber udruller bredbånd i Nordjylland uden om bredbåndspulje I Nordjylland jubler man over udsigten til hurtigere bredbånd. Flere steder på landet bliver kablerne lagt i jorden uden støtte fra Bredbåndspuljen.

Flere bredbåndsprojekter i landområderne i Nordjylland bliver udrullet uden om Bredbåndspuljen, fordi energiselskaberne selv finder pengene, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Det vækker begejstring blandt borgerne, fordi Bredbåndspuljens kriterier er svære at leve op til i meget tyndt befolkede områder.

«Man må jo konstatere, at den pointmodel, som Bredbåndspuljen opererer med, ikke tilgodeser landområder, hvor der er langt mellem husene,» siger Jesper Pallesen, der som en del af en ansøgergruppe har forsøgt at få penge fra Bredbåndspuljen til sin hjemegn i Han Herred mellem Fjerritslev og Brovst. I stedet har Stofa valgt at udrulle bredbånd i området mod en egenbetaling fra husstandene, som de allerede havde accepteret, da de gik efter midler fra Bredbåndspuljen. Ifølge Nordjyske har også Nord Energi gennemført en række projekter, som havde fået afslag på støtte fra Bredbåndspuljen.

Kommentarer

kommentarer