Nyhetsartikkel

06 oktober 2017

E.ON mest hållbara elbolaget enligt storföretag i Sverige

E.ON har utsetts till Sveriges mest hållbara elproducent i studien Sustainable Brand Index Business to Business.

Studien har undersökt vad exekutiva beslutsfattare på de största företagen i Sverige tycker om aktörer i nio olika branscher. E.ON vinner med god marginal framför Fortum. Sist i branschen kommer E.ON:s systerbolag Uniper.

-E.ON uppfattas arbeta aktivt med omställningen till förnybar energi och är i detta arbete en viktig samarbetspartner för många storbolag. De är också aktiva den offentliga debatten kring hållbarhet vilket har bidragit till framgången, säger Erik Elvingsson Hedén, VD på SB Insight som ligger bakom Sustainable Brand Index.

E.ON är även bland de högst rankade företagen i studien totalt sett och kommer på plats 6 av 74. På sista plats i studien kommer fastighetsbolaget Pandox, strax efter elproducenten Uniper. Total vinnare är byggbolaget Skanska före konkurrenten NCC.

Sustainable Brand Index är Nordens största studie om hållbarhet och har genomförts sedan 2011. 2017 är första året som den inte bara genomförs bland konsumenter utan även beslutsfattare. Målgruppen är exekutiva beslutsfattare på företag med över 400 miljoner kronor i omsättning. Studien genomfördes under april-juni 2017 och totalt intervjuades 626 beslutsfattare om 74 varumärken och deras miljöansvar samt sociala ansvarstagande.

Ranking i elbranschen 2017

1 E.ON
2 Fortum
3 Vattenfall
4 Uniper

Kommentarer

kommentarer