Nyhetsartikkel

21 september 2017

Dansk Energi vil have flere varmepumper

Varmepumper er blandt de teknologier, der bør udrulles, mener organisationen

Et af midlerne til at nå Danmarks langsigtede mål om at blive fri af fossile brændsler i 2050 er varmepumper.

Dansk Energi har regnet på klimagevinsten på en række teknologier. Og pilen peger på en ambitiøs udrulning af elbiler, varmepumper, mere energieffektivisering i erhverv og øget brug af biogas i tung transport, forklarer Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

– Hvis vi vil nå i mål med vores klimaforpligtelse, bør vi satse på at skifte benzin, diesel, olie og gas ud med el fra vedvarende energi, siger han.

Danmark skal reducere drivhusgasudledninger i de ikke-kvoteomfattede sektorer med 39 procent i 2030 sammenlignet med udledningerne i 2005. Målet på 39 procent er et forslag fra EU-Kommissionen, der ventes at blive vedtaget som direktiv. Herefter er det op til regeringen at fastlægge en kurs, der kan realisere målsætningen. En kurs, der blandt andet skal lægges i den kommende energiaftale.

Kommentarer

kommentarer