Nyhetsartikkel

21 august 2017

Langsomt internet plager danske landområder

’Skal alle have hurtigt internet?’ Det spørgsmål stillede DR1 torsdag aften to folketingspolitikere. Både venstremanden og socialdemokraten mener, at langsomt internet er et stort problem for mange. Energiselskaberne fortsætter arbejdet med at sikre fiberforbindelser til danskerne, og det skal et nyt teleforlig bakke op om, mener Dansk Energi.

I Danmark er langsomt bredbånd et problem for rigtig mange danskere – ikke mindst i land- og yderområderne. Det satte DR1 fokus på torsdag, hvor Venstres teleordfører Torsten Schack Pedersen, og Socialdemokratiets landdistrikts- og ø-ordfører Magnus Heunicke i ’Langt fra Borgen’ kravlede i arbejdstøjet for at hjælpe med at grave fibernet ud til nødstedte husstande og virksomheder i Norddjurs.

De to folketingspolitikerne var enige om, at tele- og energiselskaberne bør sætte turbo på deres investeringer for at komme hurtigere ud til de cirka 270.000 husstande og virksomheder rundt om i landet, som kæmper med langsomt internet. Torsten Schack Pedersen pegede blandt andet på indsatsen fra de forbrugerejede energiselskaber, som udruller fiber i hele landet med undtagelse af hovedstadsområdet.

Hos Dansk Energi vækker det glæde, at der fra politisk side er stort fokus på at sikre hurtigt internet til alle.

– Vi er rigtig glade for det øgede fokus på at fremme investeringer i hurtigt internet – ikke mindst i land- og yderkommunerne, hvor adgang til hurtigt bredbånd er helt afgørende for fremtidig bosætning, erhverv og vækst. Ambitionen må være, at alle dele af landet bliver dækket, så man som familie eller virksomhed kan slå sig ned hvor som helst i landet, siger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

– Energiselskaberne gør så meget som muligt for at komme hurtigt og bredt ud med fibernet. Men selv om næsten 50.000 husstande og virksomheder hvert år tilsluttes fibernet, er vi som samfund langt fra i mål. Tusinder kæmper stadig med dårligt bredbånd – både i by og på land, påpeger Anders Stouge.

– Heldigvis tænker energiselskaberne langsigtet, og de er alle indstillet på at løfte deres del af opgaven, så vi som samfund ved en fælles indsats kan komme i mål. Men det kræver, at et kommende nyt teleforlig bakker 100 procent op om langsigtede private investeringer i ny og bedre bredbåndsinfrastruktur, afslutter Anders Stouge.

Relaterede links

Kommentarer

kommentarer