Nyhetsartikkel

17 august 2017

Norske Skog-aksjen mer enn doblet på få dager

Norske Skog-aksjen stiger videre på Oslo Børs, til tross for at selskapet står midt oppe i en krevende refinansieringsprosess med usikkert utfall.

Sluttkurs mandag var 39 øre per aksje. Onsdag morgen har den steget med over 30 prosent fra start til mer enn én krone.

Rundt halvannen time ut i handelen på Oslo Børs er også Norske Skog-aksjen blant de mest omsatte, foran storselskaper som DNB og Telenor.

  • Norske Skogindustrier
    0,81-7,95%
    Created with Highcharts 4.2.712. aug.14. aug.16. aug.0.000.501.00

  • Tirsdag hadde aksjen en oppgang på hele 90,48 prosent. Den er nå opp mer enn 150 prosent den siste uken, men fortsatt ned rundt 64 prosent for året.

    Storkjøp

    Gårsdagens oppgang ble utløst av at den profilerte investoren Christen Sveaas Kistefos kjøpte resten av aksjene til GSO Capital Partners, som tidligere var selskapets største aksjonær.

    GSO og Blackstone-søsterfondet Cyrus kom for alvor inn på eiersiden i Norske Skog i 2015, og opparbeidet seg en solid eierpost gjennom deltagelse i en større runde med kapitalinnhenting året etter.

    Den siste tiden har imidlertid GSO, som også har betydelige interesser i selskapets gjeld, lempet ut aksjer på lavere kurser. Dette kan ha bidratt til å tynge prisingen.

    Kistefos-kjøpet ble etter alle solemerker gjort på 40 øre per aksje.

    Usikker prising

    Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet påpeker at refinansieringsarbeidet i Norske Skog fortsatt er pågående, at prosessen rundt dette er komplisert og at utfallet vil avgjøre verdien av egenkapitalen.

    – Så lenge ikke gjeldsstrukturen er avklart, er det vanskelig å vite hva egenkapitalen i selskapet er verdt. Om det er 40 øre eller to kroner er vanskelig å svare på, sier Hauglund til E24.

    Det som virker klart, er at det er duket for stor grad av utvanning for de eksisterende aksjonærene. Blant nøkkelingrediensene i forslagene kreditorene forhandler om er konvertering av gjeld til egenkapital.

    – Det viktigste er at man finner en bærekraftig løsning, slik at problemene ikke dukker opp rett nedi veien. Det er ingen tvil om at selskapet – uten gjeld – vil kunne stå på egne ben, men det kan man jo si om mange selskaper, sier Hauglund.

    – Hyggelig

    Sveaas selv er ikke spesielt snakkesalig om sin nyeste investering.

    – Vi får se, sa finansmannen da DN spurte ham om målet med investeringen tirsdag.

     

    Kommentarer

    kommentarer