Nyhetsartikkel

14 august 2017

Dong vil ha havvind til elbiler

Strøm fra havvindmøller heller enn kullkraft skal anvendes til å drive elbiler, sier Dong Energys britiske direktør.

Direktøren for Dong Energy UK, Matthew Wright, udtaler, at den faldende pris på vedvarende energi skal drive revolutionen i industrien indenfor elektriske biler. Det skriver The Guardian.

Ifølge Matthew Wright, er prisen på havvindmølleparker faldet så meget, at den største udfordring i industrien er gået fra at være statsstøtte, til at være, hvordan den vedvarende energi skal integreres med det landsdækkende elnet og den voksende nye teknologi.

«Udfordringen er, når vi nu har noget dette vendepunkt indenfor den vedvarendes energis konkurrencedygtighed på pris, hvordan integrerer vi så mere havplaceret vindmølleenergi i det moderne energisystem,» siger Matthew Wright til The Guardian.

Den britiske regering har lovet, at den vil forbyde nye benzin- og dieselbilsalg fra 2040, hvilket ifølge Matthew Wright vil være til stor fordel for miljøet, hvis bilerne bliver drevet af vedvarende energi, og ikke fossile brændstoffer, såsom kul.

«Det ville være noget af en pyrrhussejr, at reducere NOx-udledning i byerne (fra dieselmotorer) for en stigende CO2-udledning andre steder (fra konventionelle kraftværker). Der er en naturlig sammenhæng mellem vedvarende energi og elektrisk energi,» siger Matthew Wright til The Guardian.

Dong Energy UK annoncerede sidste uge, at dens driftsfortjeneste er oppe med 74 pct. i andet kvartal, efter opførelsen af nye vindmølleparker i landet.

Kommentarer

kommentarer