Nyhetsartikkel

07 august 2017

Mekonomen rigger seg for å møte økningen i antall elbiler

Mekonomen ruster seg for å møte den store veksten i ladbare kjøretøy i Norden. Vinteren 2016 åpnet det første rene elbilverkstedet i Norge. Verksteder i Norge og Sverige har gjennomført kurs for å kunne ta i mot elbiler og ladbare hybdrider. og i høst lanserer vi et ekslusivt tilbehørssortiment.

På de norske og svenske veiene ruller i dag nesten 200 000 ladbare biler. I Sverige er økningen 66 % det siste året og på det norske markedet er nå nesten annenhver solgte bil en elbil eller hybdrid.

– Omstillingen til mer miljøvennlige kjøretøy skjer i et raskt tempo i alle markeder. Trenden er tydelig og vi som en ledende aktør ser store muligheter til å være med og påvirke i en positiv miljøretning gjennom å kunne tilby verkstedtjenester og produkter til den voksende miljøbilbestanden. Innen kort tid vil vi kunne levere et eksklusivt tilbehørssortiment i samarbeid med premiumleverandøren Charge-Amps sier Marcus Larsson, visekonsersjef for Mekonomen konsernet.

Kompetanseutvikling på el- og hybridteknikk har det siste året vært den mest populære retningen blant Mekonomens kjøretøyteknikere i Norge og Sverige. I Norge åpnet det første rene elbilverkstedet utenfor Oslo vinteren 2016. Ytterligere 10 Mekonomen bilverksteder er klar til å konverteres så snart etterspørselen etter rene elbilverksteder blir stor nok.

– Vi ønsker utviklingen mot mer miljøvennlige biler velkommen ved å sikre kompetanse og bredde vårt tilbud til eiere av miljøbiler. Gjennom vårt eget utdanningssenter ProMeister Academy sørger vi for fullgod kompetanse på el- og hybridbiler. Vi ser nå på hvor skal plassere ladestasjoner for å gjøre bilturen med ladbare biler enklere for våre kunder sier Frank Bekken, daglig leder Mekonomen Norway.

 

Kommentarer

kommentarer