Nyhetsartikkel

27 juni 2017

Ny industrialliance vil elektrificere Europa

El er vejen til et energieffektivt og grønt Europa. Det er budskabet bag en ny europæisk alliance af erhvervsorganisationer, NGO’er og virksomheder, der vil arbejde for at fremme elektrificering både politisk og i praksis.

En ny alliance blev fredag 23. juni lanceret i Bruxelles med det formål at fremme elektrificering i Europa. Electrification Alliance består af blandt andre Eurelectric, der forener Europas elselskaber, samt brancheforeningerne Wind Europe, SolarPower Europe og den europæiske kobber-industri.

De deltagende partnere vil demonstrere det store potentiale for elektrificering, og samtidig fortsat arbejde for at reducere CO2-udlednignen fra el.

– El udleder stadigt mindre CO2, bliver mere effektivt, bæredygtigt og konkurrencedygtigt. Men omstillingen af elsektoren skal gå hånd i hånd med elektrificering af andre sektorer. Skift fra fossile brændsler til el i industrien, transportsektoren, opvarmning og køling vil reducere CO2-udledninger og betyde klare fordele for klimaet, miljøet og vores sundhed allerede i dag, siger Kristian Ruby, generalsekretær i Eurelectric.

Udover løftet om at levere og demonstrere infrastrukturen til det elektriske samfund, opfordrer alliancen EU’s politiske leder til at sikre de bedste rammer for fortsat elektrificering. Det kan blandt andet være at udrulle ladeinfrastruktur til elbiler, og ved at justere den såkaldte PEF, der vægter elforbrug tungere end forbrug af fossil energi, og på den måde bremser de elektriske alternativer til eksempelvis oliefyr.

Hos Dansk Energi, der også er partner i alliancen, glæder vicedirektør Anders Stouge sig over initiativet:

– Teknologien til et elektrificeret Europa er allerede klar. Vi har eksempelvis elbiler, elfærger, og små og store elektriske varmepumper. Priserne på vedvarende energi bare falder og falder, og vi har i dag en lang række digitale løsninger, der kan binde energisystemet sammen. Men omstillingen kræver store investeringer og politisk opbakning. Derfor er vi glade for at være en del af den nye alliance, der sammen står sammen om udbredelse af elektrificeringen af Europa.

Alliancen er stiftet af Eureletric, Wind Europe, SolarPower Europe, European Copper Institute, European Heat Pump Association og AVERE, der samler den europæiske elbil-industri. Hertil medvirker en række organisationer og virksomheder, blandt andet DONG Energy, Radius og Dansk Energi.

Kommentarer

kommentarer