Nyhetsartikkel

24 juni 2017

Volvo vil lansere nytt elbilmerke

Det svenske bilkonsernet Volvo vil lansere et helt nytt bilmerke som skal ta kampen opp med Tesla og utelukkende produsere elbiler.

Ennå et bilkonsern satser nu stort på elbiler. Denne gang er det svenske Volvo, der ellers længe har været kendt for store og luksuriøse benzinbiler. Fremover vil svenskerne dog være langt mere grønne, og det er også kun få måneder siden, at Volvo annoncerede, at man helt ville droppe diesel.

Nu går Volvo endnu længere og lancerer et seperat elbilmærke. Det er Volvos hidtidige tuningsdivision, Polestar, der nu udskilles og fremover kun skal udvikle og producere elbiler.

Det oplyser Volvo i en pressemeddelelse.

«Polestar vil være en troværdig konkurrent på det voksende, globale marked for højtydende elektrificerede biler. Med Polestar er vi i stand til at tilbyde elbiler til verdens mest krævende og progressive bilister i alle markedssegmenter,» siger Håkan Samuelsson, adm. direktør i Volvo Cars.

Volvo købte 100 procent af Polestar Performance i juli 2015 efter at have arbejdet sammen om motorsport og tuning med Polestar siden 1996. I fremtiden vil biler fra Polestar ikke længere benytte sit af Volvo-logoet, men være et uafhængigt mærke for elbiler. Mærket vil dog dele teknologisk og ingeniørmæssige viden med Volvo, og vil nyde godt at Volvos volumen både i forhold til indkøb og salg.

At Volvo mener det alvorligt med det nye bilmærke, understreges af, at selskabet sætter den hidtidige designchef Thomas Ingenlath i spidsen for Polestar. Ingenlath har stået bag udviklingen af de seneste års voldsomt succesrige biler fra Volvo, bl.a. XC90, XC60 og V90. Polestar vil præsentere de nærmere planer for fremtidige modeller i efteråret, oplyser Volvo.

Kommentarer

kommentarer