Nyhetsartikkel

16 juni 2017

E.ON har valt Tieto Smart Utility för insamling av mätarvärden i Sverige

Kontraktet gäller inledningsvis för 3 år, med möjlighet till förlängning.

Energibolaget E.ON har valt att använda Tieto Smart Utility för insamling av mätarvärden och relaterade fälttjänster för E.ON Elnäts verksamhet i Skåneområdet i Sverige med ca 150 000 mätare. Med den nya tjänsten kan E.ON fortsätta erbjuda sina kunder toppmoderna lösningar med en hög grad av automatisering.

Tieto Smart Utility optimerar nätbolagetsinsamling av mätarvärden och hjälper E.ON att framtidssäkra sin verksamhet på en föränderlig marknad med hjälp av ökad automatisering och minskade kostnader.

– Den svenska energimarknaden står inför stora förändringar. Med implementeringen av Tieto Smart Utility får vi en effektivitet och standardisering i insamlingen av mätarvärden, inklusive fältarbete, som kommer att ge våra kunder bästa möjliga service, säger Robert Tretinjak, chef för 2:nd Generation Smart Metering Program på E.ON.

– Tieto är sedan tidigare en leverantör av energitjänster och lösningar till E.ON, och det här ser vi som nästa steg i vårt långsiktiga samarbete. Våra i hög grad standardiserade IT-lösningar ger tillsammans med vår starka tekniska plattform fördelar och mervärde till våra kunder, säger Olof Ferenius, chef för Energy Utilities, Tieto.

Tieto Smart Utility är en modulär SaaS-lösning (software as a service) som är framtagen för företag som arbetar med elhandel, distribution och andra energiverksamheter. Lösningen tar hänsyn till såväl nuvarande krav som kommande regleringar av elmarknaden, bland annat processharmoniseringen i Norden och integrering av datahubbar. Den skalbara lösningen uppfyller också stringenta krav på informationssäkerhet genom att utnyttja Tietos nordiska datacenter.

Kommentarer

kommentarer