Nyhetsartikkel

15 juni 2017

Toppsjefen fikk sparken

Knud Steen Larsen måtte gå fra Ewii etter et ekstraordinært styremøte.

Efter at have været i modvind i længere tid grundet sine private investeringer med blandt andet leverandører til Ewii er den adm. direktør i Ewii nu fortid. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

I meddelelsen skriver selskabet, at «efter gensidig overenskomst er bestyrelsen og administrerende direktør Knud Steen Larsen blevet enige om, at Knud Steen Larsen fratræder dags dato.»

Det har netop været Knud Steen Larsens dobbeltrolle, der har været afgørende i sagen. Her har bestyrelsen på det ekstraordinære møde modtaget en grundig juridisk ekstern redegørelse vedrørende de faktuelle og juridiske forhold i sagen omkring påstået dobbeltrolle, fremgår det i pressemeddelelsen. Konklusionen på redegørelsen er dog, at «der ikke er handlet i strid med nogen regler fra Knud Steen Larsens side – herunder habilitetsregler – og at koncernens omfattende compliance-programmer fungerer tilfredsstillende,» skriver Ewii i pressemeddelelsen.

Bestyrelsen har ifølge meddelelsen taget redegørelsen til efterretning. Dertil kommer, at der blev redegjort for Knud Steen Larsens sponsorture, den redegørelse tog bestyrelsen også til efterretning. «Bestyrelsen har således bragt disse sager til endelig afslutning,» skriver Ewii i pressemeddelelsen.

Det bliver økonomidirektør Jens Christian Sørensen, der overtager tøjlerne i Ewii som midlertidig administrerende direktør. Mistanke om inhabilitet: Bolden, som i denne omgang har fået sagen til at rulle, har været offentlighedens kendskab til Knud Steen Larsens interesser som stifter, ejer og bestyrelsesformand i selskaberne Othania Invest og Othania Capital. Selskaber, som er drevet af Knud Steen Larsens to sønner.

På overfladen indeholder de en investeringsfond, men ved et nærmere kig i investorkredsen finder man flere af Ewiis kunder. Blandt andre har Hans Christian Munck, adm. direktør for Munck-Gruppen, skudt et millionbeløb i fonden, og det har skabt mistanke om dobbeltroller, fordi Munck Gruppen også er en af Ewiis klart største leverandører.

Yderligere er Thomas Arne Fischer gået ind i fonden, og han er også adminstrerende direktør hos Valcon, et konsulentbureau, som i en årrække har leveret ydelser for Ewii, og endelig er direktør for Ewii-datterselskabet, Energi Danmark, Jørgen Holm Westergaard, også blandt investorerne.

Sponsorrejserne med Odense Boldklub: Knud Steen Larsen har også gentagende gange deltaget på rejser i regi af Odense Sport og Event, en del af Odense Boldklub, som Ewii støtter gennem et større sponsorrat. Det er blevet mødt med hovedrysten blandt andet blandt selskabets repræsentantskab, ikke mindst fordi Knud Steen Larsens sønner og hustru har deltaget i rejserne som en del af Ewii-delegationen. Sponsoratet i Odense Boldklub er tidligere blevet kritiseret af repræsentantskabet, da Ewii blev stadionsponsor i 2010.

De kommercielle investeringer: Ewii-koncernen har gennem en årrække gjort sig bemærket med en række investeringer uden for kerneforretningen. Mens det ikke er udsædvanligt for danske energiselskaber at dyppe tæerne i andre markeder, så skiller omfanget af Ewiis appetit på den slags sig ud. Der er blandt andet investeret i telemedicinske løsninger, den trehjulede elscooter Tripl, brændselsceller, digitale arkivsystemer, ligesom det også er blevet til en konkurs med et selskab, som skulle sælge solceller i Afrika.

Les også:
Luksusrejser og topløn: Ewii-boss fratræder med øjeblikkelig virkning

https://www.tvsyd.dk/artikel/partner/tv-2-_-fyn/luksusrejser-og-toploen-ewii-boss-i-piv-orkan

Kommentarer

kommentarer