Nyhetsartikkel

13 juni 2017

55.000 nye fibertilslutninger på ét år

Danmark: Fibernettet har på et år fået 150 nye tilslutninger per dag.

Udviklingen skyldes især de forbrugerejede energiselskabers fortsatte udbygning af fibernet i både by- og landområder. Kabel-tv- og fibernet udgør nu tilsammen halvdelen af samtlige bredbåndsforbindelser i Danmark. Det viser den helt nye telestatistik, som Energistyrelsen har offentliggjort i dag. Udviklingen vækker glæde i Dansk Energi.

Antallet af fibertilslutninger er på ét år vokset fra 451.000 til 506.000 ved indgangen til 2017. Den store stigning gør fibernettet til den hurtigst voksende bredbåndsteknologi, som sikrer et stigende antal borgere og virksomheder rundt om i landet adgang til meget høje og garanterede bredbåndshastigheder.

Udviklingen vækker glæde i Dansk Energi:

– De forbrugerejede energiselskaber sikrer et stigende antal borgere og virksomheder hurtigt og stabilt bredbånd – ikke mindst i landområder, hvor mange i årevis har kæmpet med ringe bredbåndsforbindelser. De milliardstore investeringer i fibernet er med til at skabe et Danmark i balance, hvor digitale muligheder ikke afhænger af, hvor man bor, udtaler Thomas Woldiderich, branchechef for telepolitik i Dansk Energi.

Tal fra Energistyrelsen viser, at over 270.000 husstande og virksomheder, som ligger spredt over hele landet, kun har adgang til en bredbåndsforbindelse på maksimalt 10 Mbit/s – altså langt under den gennemsnitlige bredbåndshastighed på cirka 50 Mbit/s. Mange af disse husstande og virksomheder er i dag stærkt udfordret på dagligdags ting som at arbejde hjemmefra, streame tv og bruge nye cloud-baserede tjenester.

– Udfordringen med at sikre hurtigt bredbånd til alle løses kun gennem flere private investeringer i digital infrastruktur. De forbrugerejede energiselskaber arbejder på at komme hurtigt og bredt ud med fibernet. Men udfordringen er ikke løst i morgen – vi taler om nedgravning af en helt ny infrastruktur som kræver mange arbejdsgange. Alle bredbåndsteknologier skal derfor på banen. Det er blot et spørgsmål om investeringsvilje, siger Thomas Woldiderich.

Kommentarer

kommentarer