Nyhetsartikkel

02 juni 2017

Elinstalatører skal registrere batterier hos kunder

Antallet af batterier koblet på det danske elnet stiger, men ingen har overblik over, hvor batterierne står, hvor store de er, og hvilken effekt de repræsenterer.

Derfor har Fællesregulativet indført en opdatering, der fra den 1. juni forpligter elinstallatørerne til at registrere anlæggene: Fra den 1. juni skal netselskaberne vide, hvor der kobles batterier på elnettet. Derfor har de danske elinstallatører fået til opgave at registrere batterier i fremtiden.

”Batterierne rykker i forbindelse med solcelleanlæg og elbiler, og det kan få stor betydning for dimensionering og styring af de lokale elnet”, siger Louise Carina Jensen, der er civilingeniør hos Dansk Energi, til Dansk Energi.

Ud over fysikkens love skal alle elinstallatører følge reglerne i Stærkstrømsbekendtgørelsen og Fællesregulativet, hvor sidstnævnte senest blev opdateret i 2014.

Flere batterier leverer til elnettet
Indtil for nylig har batterier primært tappet strøm fra elnettet, men nu begynder stadig flere batterier opsat i forbindelse med solcelleanlæg og batterier i elektriske køretøjer at levere el til nettet, hvorfor den vigtigste nyskabelse i ”Fællesregulativet 2017. Tilslutning af elektriske installationer og brugsgenstande” handler om dette, skriver Dansk Energi.

At strømmen kan løbe begge veje er et ekstra argument for, at autoriserede elinstallatører skal have styr på, hvor batterierne er.

Læs også: Fejl på eltavle skyld i elinstallatørs alvorlige forbrændinger

Med Fællesregulativet 2017 skal autoriserede elinstallatører skrive nye, nettilsluttede batterianlæg ind i online-redskabet Installationsblanketten eller Radius Elnets pendant. Herfra vil informationerne flyde videre til elnetselskaberne.

Bag Fællesregulativet står elnetselskaberne Radius, HEF Net/EnergiMidt Net, SEAS-NVE Elnet, Energi Fyn Net, Syd Energi Net og Dansk Energi.

Kommentarer

kommentarer