Nyhetsartikkel

04 mai 2017

Danske solceller sætter rekord – igen

Den kølige klare 1. maj gav de danske solceller optimale betingelser og først på eftermiddagen producerede de, hvad der svarer til 17 procent af det danske elforbrug.

Det viser nye tal, som Dansk Energi har samlet fra Energinet.dk.

Solcellerne er derfor heller ikke længere blot en parentes i den danske elforsyning, skriver Ingeniøren.

Solcellernes effekt peakede altså på 670 MW, hvilket er rekord, men det var dog ikke nok til, at solcellerne kunne vippe vindmøllerne af pinden, som de gjorde den 19. april, hvor en solrig, vindstille dag gav et peak på 426 MW først på eftermiddagen, hvor vindmøllernes produktion kun lå omkring 250 MW.

Solcellerne slår oftest rekord om foråret, hvor solen har fået overtaget, men temperaturen endnu ikke har forladt det en-cifrede område. Det skaber nemlig optimale betingelser for de varme-følsomme solceller, hvis effektivitet falder ved højere temperaturer

Kommentarer

kommentarer