Nyhetsartikkel

26 april 2017

God byttehandel av Oslo kommune

– Alt i alt styrkes det offentlig eierskapet og det er positivt, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen presenterte i dag en avtale som sikrer kommunen eierskap over Hafslunds strømnett og kraftproduksjon.

Hafslund Marked, som selger strømabonnement, selges til finske Fortum. Hafslund Varme og energigjenvinningsanlegget Klemetsrud AS slås sammen, og finske Fortum vil eie 50 prosent av det nye selskapet.

– Byttehandelen sikrer Oslo kommune kontrollen over vannkraften og strømnettet. Hafslund er Norges nest største på disse områdene etter Statkraft og Statnett, så det er veldig bra. Vi skal se nærmere på konsekvensene av det som er byttet bort, men alt i alt styrkes det offentlig eierskapet og det er positivt, sier Jan Olav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.

Forutsatt bystyrets godkjennelse, innebærer avtalen den største krafttransaksjonen som noen gang er gjennomført i Norge.

EL og IT Forbundet organiserer i overkant av 130 ansatte i Hafslund.

Kommentarer

kommentarer