Nyhetsartikkel

27 mars 2017

Earth Hour fører til forkert skattepolitik

El er en del af løsningen på verdens klimaforandringer og ikke en del af problemet. Derfor sender det et forkert signal, når WWF lørdag aften opfordret til at slukke lyset i forbindelse med klimakampagnen ”Earth Hour”.

Det mener Dansk Energi og påpeger, at kampagnen bidrager til at fastholde en skattepolitik, hvor grøn strøm beskattes hårdere end gas og olie.

Når Dansk Energi finder det nødvendigt at protestere over kampagnen, handler det ifølge Lars Aagaard om, at kampagnen bruger et helt forkert symbol, der i værste fald er med til at understøtte forkerte politiske beslutninger.
– Tag ikke fejl. Jeg er også dybt optaget af, hvilken jordklode vi overleverer til vores børn. Og præcis derfor er det her ikke en ligegyldig debat. Selvfølgelig bakker jeg op om en klimakampagne, der engagerer og motiverer danskerne, siger Lars Aagaard, adm. direktør for Dansk Energi og fortsætter:
– Men det er langt mere relevant, hvis Earth Hour handler om at lade sin benzinsluger blive stående ude i garagen eller bytter kødet på tallerkenen ud med grøntsager for en aften, siger Lars Aagaard.
Han påpeger, at det bedste, vi kan gøre for klimaet, er at bruge el i vores biler og til opvarmning af vores huse, og at grøn strøm er selve nøglen til at fortrænge fossile brændsler i det moderne samfund.
– Symbolikken i den her kampagne kan dårligt blive værre. Den er med til at retfærdiggøre et forældet skattesystem, hvor vi fejlagtigt opfatter en høj elafgift som grøn. Det er et alvorligt problem for både den grønne omstilling og Danmarks økonomi, siger Lars Aagaard, og opfordrer til, at Folketinget ser på om balancen mellem afgifter og skatter med et bredere grundlag som indkomst- og boligskat er den rigtige
Mere end halvdelen af vores strøm i Danmark kommer i dag fra vedvarende energikilder – og om få år er det tal oppe på mere end 80 procent.

Kommentarer

kommentarer