Nyhetsartikkel

19 mars 2017

Dagli’Brugsen som ny fibercentral

COOP’s beslutning om at lægge fiber ud til mere end 1000 butikker kan give tusindvis af danskere på landet en kærkommen mulighed for at hoppe med på fibervognen.

COOP’s beslutning om at etablere fiberforbindelser på mindst 100 megabit til over 1000 butikker kan blive en kæmpe hjælp til danskere i tyndtbefolkede områder, der ikke i dag har adgang til tidsvarende internetforbindelser.

Dagligvaregiganten er gået sammen med Nianet, der er ejet af 14 danske energiselskaber, om at få fiberen lagt ud til både Dagli’- og LokalBrugser samt øvrige kæder som Irma og Fakta. Og COOP lagde blandt andet vægt på parternes fælles status som forbrugerejede udover at pris og service hos Nianet var den rigtige.
COOP har 1,6 millioner medlemmer, mens i alt 1,8 millioner danskere ejer el- og fiberselskaber i fællesskab.

– Vi gør meget for, at vores butikker rundt omkring i Danmark fungerer som samlingspunkter og spiller en aktiv rolle i det lokale liv. Derfor passer det rigtig godt, hvis vi med denne beslutning kan skubbe på udviklingen og medvirke til, at en masse tyndtbefolkede områder får en mulighed for at få hurtige og stabile internetforbindelser, fortæller teknologidirektør i COOP Kræn Østergård Nielsen.

Han fortæller, at Coop er på en omfattende digitaliseringsrejse og har store ambitioner i forhold til at tilbyde digitale services, der gør hverdagen nemmere for både kunder og medarbejdere.

– Her bliver fiberforbindelser vores fremtidige hovedpulsåre, der får disse services til at ’spille’, tilføjer han.

Nianets adm. direktør Rasmus Helmich er enig i, at aftalen med COOP kun er første skridt i en aftale, der kan give mange flere muligheden for at nyde det moderne internets glæder med blandt andet hjemmearbejde og streaming. I dag har 500.000 husstande og virksomheder adgang til fibernet, og i løbet af det seneste år er der kommet 65.000 nye til.

– Når der er lagt fiber ud til COOPS butikker, er det klart, at det bliver lettere at udbygge netværket efterfølgende og få beboerne i mange landsbyområder med, siger han.

Ifølge Rasmus Helmich vil det i nogle tilfælde være Nianet selv, der lægger fiberen ud til COOP-butikkerne. I andre tilfælde vil virksomheden bede en af sine 14 ejere om at gøre det, hvis de i forvejen har infrastruktur i nærheden. På samme måde vil den videre udbygning af fibernetværk fra COOP’s butikker foregå i regi af Nianets ejere, da Nianet udelukkende beskæftiger sig med fibernet til erhverv.

Kommentarer

kommentarer