Nyhetsartikkel

16 mars 2017

Solceller ökar snabbare än väntat i Sverige

Solcellerna ökar snabbt i Sverige. Under de senaste sex månaderna har antalet föranmälningar ökat med hela 108 procent.

En av anledningarna kan vara den ekonomiska: det har blivit mer förmånligt att installera solceller i form av ökade subventioner och kravet på att momsdeklarera mindre anläggningar har tagits bort. Dessutom finns en «grannsmitta», enligt Eon – om någon annan på gatan installerar solceller hakar andra på.

Den här ökningen är högre än vad Eon räknat med och det är sjätte månaden i rad som antalet föranmälningar ökat.

«Det är rent. Det är tyst. Det är hållbart. Och jag tror många företag ser det som en fördel att varumärket förknippas med hållbara lösningar», säger Peter Andersson, som är ansvarig för solcellsanslutningar i Eons elnät, till TT.

Kommentarer

kommentarer