Nyhetsartikkel

24 februar 2017

Vil utrede forbud mot nye bensin- og dieselbiler

Venstreside-partiene i Danmark minus Socialdemokraterne vil utrede og analysert virkningen av å sette en dato for forbud mot salg av nye bensin- og dieselbiler.

Det kan skje allerede fra 2025.

Et fremtidigt forbud mod fossildrevne biler kan være på vej. Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og SF har udarbejdet et beslutningsforslag til at gennemføre en analyse, der kan føre til et forbud mod benzin- og dieselbiler.

Det skriver Altinget i en artikel fra torsdag.

Analysen skal se nærmere på «mulighederne, udfordringerne og konsekvenserne for klimaet, miljøet og økonomien, såfremt Danmark sammen med andre lande udfaser salget af personbiler, der kører på fossile brændstoffer, i henholdsvis 2025 og 2030,» lyder det i beslutningsforslaget.»

På et tidspunkt er vi nødt til at sige, at vi slet ikke skal sælge de her biler længere,» siger klimaordfører for Enhedslisten, Maria Reumert Gjerding, til Altinget og fortsætter:

«Der er ingen tvivl om, at jeg ønsker, at det skal ske hurtigst muligt, men jeg vil gerne have en større viden om, hvornår det er realistisk at gøre det.»De fire partier håber, at analysen kan spille ind i det kommende energiforlig, der skal afløse det nuværende, der udløber i 2020.

Kommentarer

kommentarer