Nyhetsartikkel

23 februar 2017

RWE sløyfer utbytte og nedskriver milliardtap

Prisfald på strøm fører til at RWE må foreta nedskrivninger i Tyskland og Storbritannia på 2,1 milliarder euro. Eller 18,5 miliarder norske kroner.
Den tyske energikæmpe RWE skraber bunden i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks efter en række dårlige nyheder fra energiselskabet.Selskabet falder onsdag eftermiddag 13,4 pct. til 10,23 euro i et marked, der ellers alt overvejende er stigende.Faldet sker efter, at selskabet har fortalt, at udbyttet bliver suspenderet for de fleste aktionærer. Det er første gang i omkring et halvt århundrede, at det sker, skriver Bloomberg News.Som følge af faldende priser på elektricitet har RWE også foretaget en nedskrivning på 2,1 mia. euro på værdien af kraftværker i Tyskland og Storbritannien.

«Det er en tilpasning til realiteterne. Selskabet bliver nødt til at investere og skære i udgifterne. Det er ikke foreneligt med dividende-betalinger,» siger Guido Hoymann, analytiker ved B. Metzler Seel. Sohn & Co. KG, til Bloomberg.

Kommentarer

kommentarer