Nyhetsartikkel

22 februar 2017

Høyere inntekter, men rødere bunnlinje for Nel i 2016

Hydrogenselskapet Nel hadde i fjor inntekter på 114,5 millioner kroner, en oppgang på 14,6 prosent sammenlignet med 99,9 millioner året før.

Høye kostnader gjorde imidlertid at driftsresultatet (EBITDA) ble kraftig forverret, fra -2,7 millioner i 2015 til -44,9 millioner i fjor, skrive Sysla.no

Selskapet ser uansett lyst på framtiden.

– Vi ser økt interesse for hydrogen i ulike markeder langt fra vårt hjemmemarked og mener vi er godt posisjonert for å utnytte disse mulighetene, sier administrerende direktør Jon André Løkke i en børsmelding.

Vestkyst
Selskapet trekker spesielt fram California. Det er ventet at energimyndighetene i den amerikanske vestkyststaten vil annonsere støtte til hydrogenprosjekter (Grant Funding Opportunity, GFO) i løpet av årets første kvartal. Det er ventet at det totalt vil gis støtte til om lag 20 hydrogenstasjoner, som skal installeres i 2017 og 2018, skriver Sysla.no

– Nel har både en direkte og indirekte strategi for å slå gjennom i dette markedet, hvor vårt amerikanske datterselskap Everfuel har søkt om tilskudd. I tillegg tilbyr vi vår teknologi til andre GFO-søkere, som har inkludert vår teknologi i sine søknader. California representerer også en mulighet for hydrogenproduksjon, fordi 33 prosent av hydrogen i staten må være fornybart, iflge Løkke

 

FAKTA

NEL ASA

  • Morselskap for NEL Hydrogen, H2 Logic og Rotoboost, alle tilknyttet hydrogenindustrien
  • Har historie tilbake til 1927 via Norsk Hydro og ble solgt ut av Statoil i 2011
  • Produksjonslokaler på Notodden, forretningskontor i Oslo
  • Børsnotert i 2014

Kommentarer

kommentarer