Nyhetsartikkel

08 februar 2017

HOFOR havde gæster under havnen

Varmens Dag blev søndag markeret over hele Danmark. I hovedstaden bød dagen på en unik mulighed for at gå en tur under havnen i en ny fjernvarmetunnel.

Flere tusinde københavnere tog søndag mod tilbuddet fra HOFOR om at gå en tur under Københavns Havn i anledningen af Varmens Dag.

Forsyningsselskabet har netop færdiggjort en tunnel fra Islands Brygge på Amager til Kalvebod Brygge på den anden side af havnen. Tunnelen skal blandt andet sende overskydende fjernvarme fra Amager til City og dermed sikre en endnu bedre udnyttelse af energien i København. Tunnelen, der er 320 meter lang og har en diameter på 3 meter, blev søndag åbnet for alle interesserede – og dem var der overraskende mange af, fortæller HOFOR:

– Vi ville gerne lade københavnerne være med til at indvie vores nye tunnel og få et blik ind i en verden 25 meter under vandet, som de normalt aldrig ser. Jeg havde dog aldrig drømt om, at så mange ville vælge at bruge deres søndag sammen med os, fortæller Bo Jensen Møller, der er sektionsleder hos HOFOR.

Hele 99 procent af Københavns behov for varme dækkes med fjernvarme, og det er HOFOR, der forsyner de godt 600.000 københavnske kunder med fjernvarme. Derfor spiller HOFORs grønne bestræbelser en vigtig rolle for, at Københavns Kommune når sit mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025.

HOFOR er i øjeblikket i gang med at bygge en ny kraftværksblok på Amagerværket, der fra 2020 skal fyre med bæredygtig biomasse.

Kommentarer

kommentarer