Nyhetsartikkel

19 januar 2017

Ikea stryper förnybara satsningar i Storbritannien

Ikea kommer inte att lägga en enda krona ur sin ”gröna fond” på investeringar i Storbritannien om inte den brittiska regeringen förenklar satsningar på förnybar energi.

Det skriver Huffington Post. Möbeljätten menar att man i stället kommer lägga sina pengar på projekt, bland annat vindkraftsparker, i andra länder och hänvisar till Storbritanniens ”politiska sammanhang”, skriver tidningen.

Ikeas brittiska hållbarhetschef Joanna Yarrow säger till sajten att bolaget har investerat mer än 14 miljarder kronor på olika projekt för förnyelsebar energi världen över under de senaste 20 åren. Den gröna fonden består i dagsläget av motsvarande nästan 5,7 miljarder kronor som ska investeras fram till 2020. Men Storbritannien blir utan pengar, menar hon.

– Storbritannien är ett av världens bästa ställen för att producera vindenergi, men det politiska sammanhanget uppmuntrar inte sådana investeringar. Vi vill att det ska ändras, säger hon till sajten.

Kommentarer

kommentarer