Kontrakten er verdt over 180 millioner euro, drøyt 1,6 milliarder kroner.

Det er selskapet ScottishPower Renewables som har gitt Nexans oppdraget.

Den nye vindparken, som etter planen skal stå ferdig i 2020, vil bestå av 102 vindturbiner med kapasitet til å forsyne rundt 500 000 husstander med strøm. Hele prosjektet har en verdi på nesten 3 milliarder euro. East Anglia ONE vil styrke East Anglia-regionen og skape flere tusen jobber for faglærte.

Nexans bruker DeepOcean som underleverandør på transport og installering. Dette omfatter all installeringsaktivitet til sjøs, blant annet kryssing og kabelbeskyttelse.

– Både Nexans og DeepOcean har omfattende erfaring fra levering og installering av kabler til vindkraftprosjekter offshore i Storbritannia. Dette er et viktig år for East Anglia ONE-prosjektet. Vi er nå i gang med forberedelsene til det innledende arbeidet på land, og vi er kommet langt i planleggingen av arbeidet offshore, som skal settes i gang i 2018, sier Jonathan Cole i ScottishPower Renewables.

– East Anglia ONE-prosjektet vil skape tusenvis av arbeidsplasser i regionen og hos leverandører i Storbritannia. Vi ønsker å bidra til både bærekraftig energi og den lokale økonomien, uttaler Morten Langnes i Nexans.