”Det jag förutspår, relativt snart, är möjligheten att inte behöva ladda en telefon på en hel vecka, det på grund av energin som produceras av dina rörelser. Vi är på vägen mot bärbara apparater som drivs via mänsklig rörelse”, säger Nelson Sepulveda, professor på Michigan State University, i ett uttalande.

Exakt hur den här nanogeneratorn fungerar har forskarna inte gått ut med, men tekniken ska vara lätt, flexibel och relativt billig.

Enligt forskarna blir tekniken i generatorn även starkare om den fälls ihop.

”Du kan börja med en stor apparat, men när du viker ihop den, igen och igen, blir den mindre och har mer energi. Då blir den så liten att du kan stoppa den i klacken på din sko så att den skapar energi varje gång din häl nuddar marken”, säger Nelson Sepulveda.

Om forkarnas vision blir verklighet kan det bli slutet för trenden med mobila powerbanks som startade i somras, då alla skulle ladda telefonen samtidigt som de spelade Pokémon Go. Om du vågar gå runt med en generator i skosulan det vill säga.