Nyhetsartikkel

19 desember 2016

Vant budrunde om havvind offshore New York

Statoil leverte vinnerbudet i amerikanske myndigheters salg av en vindlisens for et område på 321 km2 utenfor kysten av New York, ifølge en melding fra selskapet.

– Vi er glade for å ha sikret oss lisensen i et svært attraktivt prosjekt, Statoils første havvindlisens i USA, sier Irene Rummelhoff, Statoils konserndirektør for Nye energiløsninger.

– Vi ser nå fram mot å samarbeide med New Yorks myndigheter og bidra med vår offshore-erfaring og ingeniørkompetanse til å møte New Yorks framtidige energibehov, sier hun.

Lisensen omfatter et område som kan generere mer enn 1 GW havvind, der en trinnvis utbygging forventes å starte med 400-600 MW. Lisensområdet ligger 20-50 km utenfor kysten, på mellom 20-40 meters dyp, og strekker seg over 321 km2.

Statoil skal nå gjennomføre studier for å øke forståelsen av havbunnsforholdene, nett-tilkoblingsmulighetene og vindressursene i lisensområdet.

Betydelig del av den fornybare energiproduksjonen
New York legger opp til at havvind skal utgjøre en betydelig del av den fornybare energiproduksjonen som kreves for å møte New Yorks mål for ren energi (Clean Energy Standard) i 2030.

– USA er et voksende marked for bunnfast og flytende havvind, med et betydelig potensial langs både øst- og vestkysten, sier Rummelhoff.

– Dette er i tråd med selskapets strategi for å gradvis supplere olje- og gassporteføljen vår med lønnsom fornybar energi og andre lavkarbon-løsninger, avslutter hun.

Kommentarer

kommentarer