Nyhetsartikkel

19 desember 2016

Tord Lien går av som oljeminister, aktuell som regiondirektør i NHO

Etter det Adresseavisen erfarer går Tord Lien (Frp) av som olje- og energiminister i statsråd tirsdag. – En ytterligere svekkelse av Trøndelag til fordel for Vestlandet, sier ordfører Rita Ottervik (Ap).

Adresseavisen får bekreftet at Tord Lien går av som olje- og energiminister. Årsaken skal være familiemessige forhold og at han er høyaktuell som ny regiondirektør i NHO.

Lien har vært statsråd i Erna Solbergs regjering siden starten . Trolig vil Lien etterfølges av den tidligere nestlederen i Frp, Terje Søviknes fra Os.

Aktuell for NHO-jobb
Da Lien ble statsråd var han ansatt som kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi. Han skal ikke tilbake dit. Etter det Adresseavisen forstår er det jobben som ny regiondirektør i NHO, etter Merethe Storødegård, Lien trolig vil få.

Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, synes ikke det er en gledelig nyhet at Lien går ut av regjeringen.

– Det betyr en ytterligere svekkelse av Trøndelag til fordel for Vestlandet. Det er ikke en positiv nyhet med tanke på viktige beslutninger for oss det kommende året, svarer hun på sms.

Tord Lien går av som oljeminister, aktuell som regiondirektør i NHO -adressa.no

– Hvilke beslutninger er det du tenker på?

– Lokalisering av fornybarfondet, toppindustrisenteret og rammene for campusutbyggingen ved NTNU.

Tord Lien går av som oljeminister, aktuell som regiondirektør i NHO -adressa.no

– Hvor mye har det egentlig å si at man taper en stemme i regjering?

– Det kan være helt avgjørende i viktige saker. Særlig i saker som ikke skal til Stortinget – og saker som håndteres bare i departementet.

Når Lien nå går ut av regjering, er det tre trøndere igjen. Robert Eriksson gikk ut i fjor, men da gikk Linda H. Helleland inn – og Per Sandberg. Sistnevnte er innvalgt fra Sør-Trøndelag, men bosatt på Senja. Børge Brende er den tredje trønderen.

Tidligere olje- og energiminister og nestleder i Senterpartiet, Ola Borten Moe, er enig med Rita Ottervik.

Kommentarer

kommentarer