Nyhetsartikkel

15 desember 2016

Sluta subventionera kol och stål

 

Europaparlamentet röstade onsdag om kol- och stålfondens framtid. Kol- och stålfonden är en fond som årligen stödjer kol- och stålindustrin med 50 miljoner euro.

Europaparlamentariker Jakop Dalunde påtalar dubbelmoralen i parlamentets agerande.

– Dagen efter att Europaparlamentarikerna i plenum debatterat EU-kommissionens så kallade vinterpaket, som ska göra EU världsledande på förnybar energi, godkänner parlamentet igen en stödfond för kol och stål. Det är oacceptabelt för oss, säger Jakop Dalunde.

Kol- och stålfonden har existerat sedan EU:s grundande.

– Vi gröna har drivit på ökad transparens och att pengarna i fonden bör riktas till  genombrottsteknologi, ett krav vi lyckades få igenom. Men även om delsegrar är viktiga är det inte acceptabelt att stödja fossil energi i den här omfattningen, understryker Jakop Dalunde, medlem i Europaparlamentets industri- och energiutskott.

Kommentarer

kommentarer