Nyhetsartikkel

12 desember 2016

Tarif-standarder er godt nyt – næste mål er ens regningsposter

Standardiserede tariffer vækker glæde blandt elhandlere.

Næste hurdle er at ensrette de cirka 50 netselskabers ofte forskellige betegnelser for en lang række ydelser, og her er et standardiseringsprojekt i gang.

Og det er godt nyt, lyder det fra én af de «nye» spillere i elhandelsmarkedet Blue Energy.

– Det er helt fint, at kunderne bliver tariferet på samme måde. Det er nok bare ikke der, det største problem ligger. Der findes vel 50 forskellige netselskaber i Danmark, og de kan i princippet have 50 forskellige betegnelser for tariffer og abonnementer. Det er en kæmpe udfordring, når man skal sammensætte en standardiseret regning til sine kunder, , siger partner og COO i Blue Energy Christopher Olesen.

Dansk Energi er godt i gang i en større proces, som netop har til formål at få netselskaber til at bruge de samme betegnelser for de forskellige regningspunkter, forklarer afdelingschef for net Filip Sundram. Han regner med, at dette standardiseringsarbejde vil pågå et stykke tid ind i 2017.

Kommentarer

kommentarer