Nyhetsartikkel

08 desember 2016

Investerer milliarder i strømnett og bredbånd

Haugaland Kraft investerer fire milliarder i utbygging og oppgradering de neste ti årene. Det gir optimisme i det lokale næringslivet.

– Til neste år legger vi opp til et investeringsnivå som er blant de høyeste vi har hatt. Vi legger opp til investeringer på 400 millioner kroner i hovedsakelig strømnettet og fiber, sier konsernsjef Olav Linga.

Slik skal det fortsette i ti år til. Ifølge langtidsbudsjettet som styret i Haugland Kraft har vedtatt, skal selskapet bruke tre milliarder kroner på å oppgradere og utvide strømnettet og én milliard på bredbånd.

– Vi har tatt grep for å øke volum og aktivitet. Nå har vi blitt et rendyrket infrastruktur og kundeselskap, sier Linga.

Olav Linga
Konsernsjef Olav Linga

Optimisme
– For det første så installerer vi automatiske målersystemer hos hver eneste kunde. I tillegg oppgraderer vi linjene våre og bygger nytt, sier konsernsjefen.

Investeringene til Haugaland Kraft fører også til optimisme hos lokale entreprenører.

– Alle satsinger lokalt betyr noe for lokale entreprenører. Vi ønsker å være med på de jobbene som finnes og ser veldig positivt på at de satser, sier Grete Smistad, som er økonomisjef i Birkeland Maskinentreprenør.

Kan sikre arbeidsplasser
– Dette kan sikre arbeidsplasser hos oss. Vi jobber for å sikre oss jobber rundt dørene her sånn at vi slipper å sende folk langt av gårde. Det betyr mye for oss og de som jobber her, sier Smistad.

Haugesund hadde tidligere høyest arbeidsledighet i Rogaland, men de siste månedene har det vært tegn til bedring. Ledigheten var på 4,8 prosent i oktober, noe som var litt lavere enn på samme tid i fjor.

Konsernsjef i Haugaland Kraft, Olav Linga, er glad for at selskapet kan bidra til ytterligere bedring.

– Vi er en viktig hjørnesteinsbedrift regionen og det er et viktig signal at vi satser, sier han til NRK.

 

Kommentarer

kommentarer