Nyhetsartikkel

08 desember 2016

Europaparlamentet vill avskaffa roamingavgifterna

Europaparlamentets industriutskott godkände idag med bred majoritet ett förslag till hur teleoperatörernas roamingavgifter ska kunna slopas för gott. Europaparlamentariker Jakop Dalunde, MP, välkomnar resultatet.

– Vi går mot ett avskaffande av roamingavgifter och får tydliga gränser för vad mobilsamtal, sms och datatrafik faktiskt får kosta när man reser utomlands, säger Jakop Dalunde, medlem i industriskottet.

Europaparlamentet tar krafttag mot en marknad som hittills inte alls har fungerat, fastslår Dalunde.

– Äntligen börjar vi få regler för förutsägbar datatrafik utomlands, så att konsumenterna kan använda sina mobiltelefoner i andra EU-länder på samma sätt som hemma, utan extra avgifter, säger Jakop Dalunde.

Europaparlamentets förslag går till vidareförhandling med medlemsländerna i rådet. Roamingavgifterna ska enligt planerna slopas från och med juni 2017.

Kommentarer

kommentarer