Nyhetsartikkel

07 desember 2016

Vattenfall fortsetter inntoget i Danmark – kjøper Vindstød

Det danske elhandelsselskapet Vindstød er overtatt av Vattenfall, som satser på at «skalere op til betydeligt flere kunder.»

Vattenfall fortsætter sit indtog i Danmark.Selskabet har på det seneste vundet en række store danske havvindmølleudbud, og nu køber selskabet en landets hurtigst voksende elhandlere.

Der er tale om selskabet Vindstød, der udelukkende leverer strøm fra danske vindmøller til private forbrugere.

«Vattenfall går nu ind på markedet for salg af el til private kunder i Danmark,» skriver Vattenfall i en pressemeddelelse.

«Købet af Vindstød.dk er er et led i Vattenfalls strategi om at være førende inden for bæredygtig produktion og leverandør af innovative energiløsninger,» lyder det videre.Prisen for overtagelsen nævnes ikke.

Hurtigt overskud
Vindstød er et af de nye elhandlerselskaber, som i de seneste år er dukket op på det danske elmarked. Selskabet er stiftet og ledet af Morten Nissen Nielsen, som siden oprettelsen i 2012 har kunnet fremvise pæne resultater. I 2015 – i selskabets fjerde leveår – lød overskuddet således på solide 5,5 mio. kr.

Succesen er fremkommet på en opskrift bestående af få ansatte og en begrænset markedsføring, men til gengæld med et solidt it-setup. Vindstød bruger således en it-platform fra EnergyCodes, som er et selvstændigt datterselskab til Vindstød, og som også har solgt it-licenser til platformen til andre danske elselskaber.Netop

Vindstøds it-kompetencer fremhæves da også af Vattenfalls danske landechef, Ole Bigum Nielsen, som en del af begrundelsen for opkøbet:

«Vindstød.dk er et succesfuldt, omkostningseffektivt elselskab – et logisk valg for Vattenfall, der netop i disse år investerer massivt i at udbygge vindkraft i Danmark både til lands og på havet. Vindstød.dk’s forretning bygger på en it-platform, der gør det let og billigt at skalere op til betydeligt flere kunder. Det satser vi stærkt på at gøre brug af de kommende år,» udtaler han.

Serieiværksætter sælger igen Energiselskabet Vindenergi Danmark er medejer af Vindstød med en ejerandel på 30 pct., mens resten ejes af Morten Nissen Nielsen selv. Han er ikke overraskende meget tilfreds med dagens udmelding:

«Vindstød.dk er netop kåret af Energitilsynet som den billigste leverandør af variable elprodukter til danske parcelhuse i 2015. Samtidig har Vattenfall har sat helt nye rekorder for, hvor billigt vindenergi kan produceres. På den baggrund forventer vi, at Vindstød.dk også i fremtiden kan tilbyde den laveste elregning til de prisbevidste forbrugere,» udtaler han i pressemeddelelsen.

Det er ikke første gang, at Morten Nissen Nielsen sælger en virksomhed, som han selv har stablet på benene. Aarhusianeren har tidligere igangsat og solgt bl.a. Ejendomsavisen og Bilavisen, inden han i midten af 00’erne blev hentet ind som chef i den svenske gratisaviskoncern Metro International og senere blev adm. direktør på Nyhedsavisen. Sidstnævnte endte som bekendt i en fiasko, da avisen efter en turbulent periode måtte dreje nøglen om i 2008.

Efter nedturen med Nyhedsavisen begyndte Morten Nissen Nielsen arbejdet med Vindstød, som han altså har haft langt mere held med. Tilbage i 2015 spurgte EnergiWatch Morten Nissen Nielsen, om han forestillede sig at sælge Vindstød på et tidspunkt, hvortil han svarede:

«Det har jeg ikke gjort mig tanker om. Eller det er i hvert fald ikke noget, som vi bruger kræfter på nu. Vi koncentrerer os om at drive butikken,» sagde han og tilføjede:

«Vores plan er at skabe så stærkt et selskab som muligt med Vindstød. Vi lægger ikke femårsplaner. Vores måde at drive forretning på handler om konkrete planer på et-to års sigt i forhold til, hvad vi skal udføre. Andet giver ikke nogen mening for en relativ ung virksomhed som vores.»

Kommentarer

kommentarer