Nyhetsartikkel

29 november 2016

Startskud for nyt teleforlig har lydt

Adgang til hurtigt internet har stor samfundsmæssig betydning på niveau med el, vand og varme. Udviklingen er løbet fra det gamle teleforlig fra 1999, hvor Centrum-Demokraterne sad i Folketinget, og hvor skrattende og hylende pc-modems var adgangen til nettet.

Bredbåndsminister Lars Christian Lilleholdt vil nu tage hul på forhandlinger om et nyt teleforlig, som skal udstikke rammerne for tele- og energiselskabernes udbygning af hurtigt internet i hele Danmark. Dansk Energi hilser ministerens udmelding velkommen.

– Dansk Energi hilser ministerens udmelding velkommen. Energiselskabernes udbygning af hurtig bredbåndsinfrastruktur i store dele af Danmark bygger på milliardstore investeringer. Et nyt teleforlig skal hæve overliggeren for det digitale Danmark. Ambitionen bør være, at vi får en infrastruktur i verdensklasse – vel og mærke i hele Danmark. Det kræver stabile og attraktive rammebetingelser, så der kommer mere blus på de private investeringer, siger Thomas Woldiderich, branchechef for telepolitik i Dansk Energi

Kommentarer

kommentarer