Nyhetsartikkel

29 november 2016

Grøn transport haster stadig efter finanslov

Små og mellemstore biler vinder på finansloven for 2017 – og dermed er det andet år i træk, at afgifterne for biler sænkes. Det vil gavne især benzinbiler og sætte den grønne transport under pres.

– Vi har i energisektoren skåret CO2 massivt de sidste 10 år – og vi fortsætter. Den næste klimakamp i Danmark vil især stå i transporten, og derfor bliver man politisk nødt til at overveje, hvordan man sikrer en langsigtet bilbeskatning, som kan give den omstilling. Med årets finanslov vil man gavne benzinbiler, og det vil udfordre den danske klimaindsats, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi.

Han mener, at hvis vi skal nå det politiske mål om, at Danmark skal være uafhængig af fossile brændsler i 2050, så kræver, det at vi gentænker bilbeskatningen, sådan at man beskatter CO2 i stedet for værdien.

CO2-udledningen fra transporten er steget siden 1990, mens CO2-udledningen fra elproduktion er mere end halveret de sidste 10 år. Det vil falde yderligere frem mod 2020.

Læs hele nyheden

Kommentarer

kommentarer