Nyhetsartikkel

29 november 2016

E.ON lanserar batteri för lagring av solenergi

E.ON har lanserat ett batteri på 4,4 kWh som ska kunna lagra solenergi. Batteriet är framtaget för mindre solcellsanläggningar som exempelvis en villa, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

För en villa med normalförbrukning klarar batteriet att lagra energi som motsvarar fem timmars förbrukning sommartid och drygt en timme vintertid. Batteriet uppges vara ett av de första på den svenska marknaden.

«E.ON:s första batteri för lagring av solenergi visar att det finns ännu fler möjligheter kring förnybara och återvunna energikällor. Solceller gör att privatpersoner kan producera en del av sin egen el, vilket kan vara både en bra affär och en insats för miljön», skriver Karin Jarl-Månsson som är försäljningschef på E.ON.

E.ON har tidigare lanserat sitt batteri på den tyska marknaden. För svenskar kommer de första leveranserna att inledas i mars 2017.

För en villa med normalförbrukning klarar batteriet att lagra energi som motsvarar fem timmars förbrukning sommartid och drygt en timme vintertid. Batteriet uppges vara ett av de första på den svenska marknaden.

«E.ON:s första batteri för lagring av solenergi visar att det finns ännu fler möjligheter kring förnybara och återvunna energikällor. Solceller gör att privatpersoner kan producera en del av sin egen el, vilket kan vara både en bra affär och en insats för miljön», skriver Karin Jarl-Månsson som är försäljningschef på E.ON.

E.ON har tidigare lanserat sitt batteri på den tyska marknaden. För svenskar kommer de första leveranserna att inledas i mars 2017.

Kommentarer

kommentarer