Nyhetsartikkel

29 november 2016

Dansker skal stå i spidsen for Europas energisektor

Hvordan samler man den franske atomindustri, den danske vindsektor og den polske kulindustri om et fælles budskab? Det er fremover den 40-årige dansker, Kristian Ruby, der netop er blevet udnævnt som generalsekretær for Eurelectric, der skal stå i spidsen for at finde svaret på det spørgsmål.

Eurelectric repræsenterer energiindustrien i Bruxelles.

– Elsektoren er selve omdrejningspunktet for grøn omstilling, og el er fremtidens brændstof. Derfor skal vi have el ind i flere dele af økonomien i hele Europa. Det arbejde glæder jeg mig meget til at tage fat på i Eurelectric, der repræsenterer hele den europæiske energiindustri, siger Kristian Ruby, som blandt andet har en fortid i kabinettet hos tidligere klimakommissær fra Danmark, Connie Hedegaard, og som cheflobbyist for den europæiske vindsektor.

Dansk Energi er Danmarks repræsentant i Eurelectric, og her glæder vicedirektør Anders Stouge sig over at få en dansker på den internationale toppost:

– Det er rigtig godt for Danmark, danske interesser, og også for Europa, at det er en dansker, der nu skal stå i spidsen for Eurelectric. Kristian Ruby kender den danske energisektor særdeles godt. Han kender derfor også til de særlige grønne løsninger, som vi har haft succes med i Danmark, for eksempel med integration af store mængder vindenergi i elsystemet. De løsninger skal de øvrige EU-lande i stigende grad i gang med, siger Anders Stouge.

.

Læs hele nyheden

Kommentarer

kommentarer