Nyhetsartikkel

28 november 2016

El er på tapetet i regeringsforhandlinger

Mere el i varme- og transportsystemerne er tidens store politiske kerneopgave på klima- og energiområdet.

Ifølge dagens udgave af Berlingske er udbredelsen af el en konservativ mærkesag i forhandlingerne om en ny trekløverregering.

Avisen lister onsdag en række temaer, der vil præge forhandlingerne om en trekløverregering mellem Venstre, Liberal Alliance og de Konservative. Her forventer avisen, at udbredelsen af elektricitet, der i stadig større omfang kommer fra vedvarende energikilder som vindmøller og solceller, bliver taget op som et af de elementer, der vil indgå i det kommende regeringsgrundlag.

– Blandt andet ønsker de Konservative en reform, der kan sikre, at der i langt højere grad gøres brug af el i den danske varmesektor i form af eksempelvis eldrevne varmepumper…. Det kunne blandt andet ske ved at sænke elafgiften, skriver Berlingske.

Kommentarer

kommentarer