Nyhetsartikkel

27 november 2016

Rammerne for energispareordningen er på plads

Med den netop indgåede PSO-aftale er der nu endelig skabt afklaring om energiselskabernes energispareindsats. Alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten og Alternativet har sagt ja tak til el-, gas- og fjernvarmebranchens tilbud. Forslaget er dermed godtaget, nu skal det ud i virkeligheden.

– Vi er tilfreds med, at næsten alle folketingets partiledere med PSO-aftalen har sagt ja tak til vores til det kompromisforslag, vi gav energiministeren sammen med gas- og fjernvarmebranchen. Den politiske beslutning betyder, at de efterhånden meget langvarige drøftelser om de konkrete rammer er afsluttet. Nu udstår alene, at ministeren sætter handling bag kompromisforslagets ord, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi, som forventer at blive indbudt til at underskrive aftalen i løbet af få uger.

PSO-aftalen indebærer, at der er indgået en 5-årig aftale for 2016-2020 med en ét-årig opsigelsesklausul, og at el-, gas- og fjernvarmeselskabernes forpligtelse reduceres fra 12,2 PJ årligt til ca. 10,1 PJ om året. Solvarme inkluderes i ordningen i 2016 og 2017. Varmepumper fra 2017.

Læs mere om de fremtidige rammer for energispareordningen

Kommentarer

kommentarer