Nyhetsartikkel

20 november 2016

Tilsyn markedsfører ny elportal tiltros for feil

Selv om Elpris.dk kritiseres for å inneholde betydelige feil, har Energitilsynet satt igang i en kampanje for å markedsføre hjemmesiden i Danmark.

I løbet af november skal danskerne for alvor lære myndighedernes elprisportal – Elpris.dk – at kende. Energitilsynet, som er ansvarlig for portalen, hvor man kan sammenligne elleverandørernes priser, har nemlig sat gang i en markedsføringskampagne, skriver Energy Watch.

Den «skal medvirke til, at elkundernes kendskab og brug af elprisguiden, elpris.dk bliver fastholdt og forhåbentlig også udbygget,» som tilsynet fortalte i en nyhed på dets hjemmeside for nylig.

Kampagnen falder dog sammen med, at Elpris.dk er blevet genstand for betydelig kritik fra størstedelen af elselskaberne i form af brancheforeningen Dansk Energi. Her mener man nemlig, at Elpris.dk langt fra lever op til formålet om at øge gennemsigtigheden og overblikket hos forbrugerne på grund af en række fejl og uhensigtsmæssigheder på hjemmesiden. Elpris.dk Elpris.dk skal som udgangspunkt give forbrugerne et overblik og gøre det muligt at sammenligne elprodukter og elpriser på markedet.

Energitilsynet har ansvaret for prisportalen, som blev lanceret 1. april.

Elpris.dk afløste Elpristavlen, som tidligere blev drevet af Dansk Energi. Efterfølgende er den prisportal blevet opkøbt af energiselskabet SE, som alene markedsfører egne produkter på siden. F.eks. fremstår den generelle elprisudvikling, som selskabernes produkter måles op i mod, ikke opdateret, ligesom Energitilsynet ifølge brancheorganisationen ikke holder tilstrækkeligt øje med selskaber, som bryder reglerne ved ikke at have priser på deres produkter på deres hjemmeside.

Derfor finder Dansk Energi «det endnu mere problematisk», at Energitilsynet nu går ud og markedsfører Elpris.dk trods fejlene:

«De burde jo bruge ressourcerne på at lave tilsynet og rette op i stedet for at promovere noget, som er fejlbehæftet,» udtaler afdelingschef Kamilla Thingvad til EnergiWatch. Hos Energitilsynet erkender man, at der er visse fejl på hjemmesiden, men omvendt mener man ikke, at den igangsatte kampagne bør droppes af den grund. Der vil altid være fejl Hvorfor markedsfører I Elpris.dk, når siden indeholder fejl?

«Man må jo nok indse, at der måske ikke hele tiden, men ofte vil være fejl på Elpris.dk af en eller anden karakter. Det kan være selskaber, som ikke har opdateret deres priser eller meldt noget forkert ind. Eller en distributionstarif, der ikke er blevet opdateret. For hvis man tager alle landets postnumre, er der tusindvis af priser, og derfor tror jeg ikke, at vi kan love, at der ikke vil være fejl,» siger ret- og administrationschef Pia Rønager til EnergiWatch. Hun understreger dog, at visse fejl – som f.eks. den manglende opdatering af den generelle elprisudvikling – skal rettes så hurtigt som muligt.

«Det er klart, det kan ikke passe. Det skal fungere.» Men burde det netop ikke fungere, når I nu går ud og markedsfører hjemmesiden? «Jo, det kan du sige. Det hele burde jo spille hele tiden. Men ved den slags it-problemer er man jo bare hjælpeløs.» Begrænset interesse hos danskerne Årsagen til, at Energitilsynet har sat gang i markedsføringskampagnen, skyldes, at det har været så som så med antallet af danskere, der har brugt Elpris.dk siden lanceringen i april. Omkring 100.000 brugere har lagt vejen forbi elprisportalen, og langt de fleste af dem besøgte siden umiddelbart efter lanceringen, fortæller Pia Rønager.

«I starten var det meget overvældende, men det var jo kun den første uge. Derefter dalede interessen og siden den ligget stabilt,» siger hun og fortæller, der i dag i gennemsnit er omkring 500 besøgende om dagen.

«Så vi er godt klar over, at det primært var i starten, at Elpris.dk havde nyhedens interesse, og det er også derfor, vi nu gør opmærksom på portalen,» siger hun og tilføjer, at november er blevet valgt som kampagnemåned, «fordi det er den mørke tid, hvor folk måske begynder at spekulere i, hvorvidt de skal skifte leverandør.» Pia Rønager vil dog ikke gå ind i, hvorvidt de 100.000 brugere siden 1. april er et tilfredsstillende antal, og hvad det langsigtede mål er.

«Vi har ikke haft noget mål for antallet af brugere, men det er klart, at hvis der slet ikke havde været nogen, så havde det været meget utilfredsstillende.»

Kommentarer

kommentarer