Nyhetsartikkel

18 november 2016

Slutt på «rally» i kullprisen.

Kullprisen doblet seg fra februar til oktober i år, og har fortsatt videre oppover frem til forrige uke.

Det forteller Magnus Lingjærde i denne ukas kraftkommentar fra LOS Energy.

Bakgrunnen er at kinesiske myndigheter ønsket å benytte de lave prisene tidlig i år på å stenge ned ulønnsom, subsidiert kullproduksjon. Det kan virke som at myndighetene tok litt hardt i, da nedgangen i produksjonen førte til et stort underskudd av kull innlands i Kina. Dette har igjen ført til kraftig økning i import av kull til Kina, som gjør at det blir mindre tilgjengelig kull for Europeiske kullkraftprodusenter.

Underskuddet i Kina og økte priser har ført til at produsenter jobber med å øke produksjonen av kull. Signaler om økt tilbud av kull på verdensmarkedet kan se ut til å slå inn i en korreksjon i kullprisen. Lavere kullpris fører til lavere kraftpris i Europa, som igjen fører til lavere kraftpriser i Norden.

Last ned grafene fra dagens sending her.

oppdaterer deg på kraftmarkedet i ukens #kraftkommentar.

LOS Energy Kraftkommentar uke 46 2016

Video, 17 nov 06:05

 

Kommentarer

kommentarer