Nyhetsartikkel

17 november 2016

Kina reduserer solsatsingen

Den kinesiske ambisjonen om å bygge ut landets solenergi til 150 GW i 2020 er trukket tilbake. Nå er målsetningen for Kina å nå 110 GW.

Den kinesiske energistyrelse, National Energy Administration, trækker nu i land i forhold til sidste års udmelding om landets fremtidige mængder af solenergi.

Målet på 150 GW i 2020, som blev meldt ud for et år siden, har vist sig at være urealistisk højt. Derfor reducerer den kinesiske energistyrelse målet til 110 GW, påpeger Asia Europe Clean Energy Advisory (AECEA) ifølge PV Magazine.

Ud af de 110 GW tror den kinesiske energistyrelse, at de 60 GW vil komme fra distribuerede solkraft-installationer, mens 45 GW ses at komme fra utility scale, altså større, solparker. CSP-anlæg, hvor tusinder af spejle koncentrerer solstrålerne, så de kan drive en dampturbine, ventes at bidrage med 5GW. Ved udgangen af 2015 nåede Kina samlet set op på 43 GW i installeret solkapacitet.

 

Kommentarer

kommentarer