Nyhetsartikkel

15 november 2016

Statkraft Ventures og ETF Partners investerer 5 millioner dollar i Greenbir

Europas største leverandør av fornybar energy og ETF Partners går sammen inn med 5 millioner dollar i programvarehuset Greenbird Integration Technology AS.

Greenbird er et voksende programvareleverandør og spesialist på integrasjon av IT-systemer. Nå utvikler det Oslo-baserte selskapet sin internasjonale kundebase, heter det i en pressemelding. Tjenesten Metercloud.io og Ghostwriter leveres som Software as a Service, og åpner for at nettselskap raskt kan implementere en fleksibel IT-arkitektur for drift av smarte målere for strøm.

IT-arkitekturen for smart måling av strøm er kompleks og krever integrasjonsløsninger som sikrer rask implementering og framtidig fleksibilitet. Metercoud.io er en integrasjonstjeneste som skal kunne effektivt håndterer data fra smarte målere av strøm og tilbyr konnektorer til etablerte leverandører av fagsystemer. Ny teknologi og nye IT-systemer kan derfor settes i drift i løpet av noen dager i stedet for flere måneder.

– I Statkraft Ventures er vi klar over utfordringene knyttet til integrasjon av IT-systemer når strømnettet blir stadig mer intelligent. For å sikre avkastning på investeringene i smarte strømnett, må IT-systemene tilpasse seg raskt. Greenbird tilbyr nettopp denne fleksibiliteten og leverer dette som en nettskytjeneste, sier Matthias Dill, managing director i Statkraft Ventures.

I følge Arne Morteani,  partner i ETF Partners, var det selve visjonen og energien i teamet som overbeviste dem mest om å investere i selskapet.

– De har identifisert et virkelig behov i markedet og ledende nettselskap har allerede tatt i bruk deres Metercloud.io integrasjonstjeneste, sier han.

Om Greenbird
Greenbird er et norsk programvare- og løsningsselskap. Selskapet har hovedkontor i Oslo og vokser internasjonalt. Greenbird er etablert som en leder for integrasjonsløsninger og betjener nettselskap som eier mer enn 80 % av det norske markedet. Integrasjonstjenesten Metercloud.io støtter transformasjonen mot digitale nettselskap og smarte nett.

Om Statkraft Ventures
Statkraft Ventures GmbH er et europeisk venture capital-selskap som jobber med eksepsjonelle entreprenører som leverer disruptive løsninger i energibransjen. Selskapet er støttet av Statkraft Group, Europas største produsent av fornybar energi. Statkraft Ventures investerer med tradisjonelle vilkår for venture capital. Selskapet investerer årlig 10 millioner euro. 

Om ETF Partners
ETF Partners støtter talentfulle entreprenærer og ledere med kapital og erfaring. Midlene kommer fra institusjonelle investorer, globale konsern og familieinvesteringer. Vi skaper verdi ved å investere i teknologiselskaper som gjør en forskjell. Vi kaller det ‘bærekraft gjennom innovasjon’. Environmental Technologies Fund og Environmental Technologies Fund 2 L.P. er støttet av EU gjennom ‘Competitiveness and Innovation Framework Programme’ (CIP).

Kommentarer

kommentarer